Få 1TB gratis lagringsplass på Google Drive

Google Drive er en tjeneste som lar deg lagre og synkronisere filer over internett, altså en typisk skylagringstjeneste. Den er koblet mot tidligere Google Documents, Gmail og Google Photo, og i utgangspunktet får hver bruker 15GB gratis lagringsplass på Google Drive når man lager en konto. Dette er kanskje mer enn nok for folk flest, men for oss som virkelig liker å ha backup av alt, blir dette i det minste laget.

Heldigvis har Google kommet med et tilbud som lar oss få mer lagringsplass uten å betale for det, og det er ikke snakk om småtterier heller. Nei, ved å bidra til å gjøre Google Maps bedre kan man få en permanent oppgraderingen på Google Drive som lar deg få hele én TB ekstra lagringsplass. For den som ikke har full kontroll over begrepet TB, så snakker vi altså om en terrabyte, eller 1000 gigabyte om du vil.

Om man skal ha like mye lagringsplass uten å benytte seg av dette tilbudet, må man punge ut med omtrent $10 hver måned. Denne permanente oppgraderingen på Google Drive-kontoen er altså ikke helt verdiløs, og hvis man allerede betaler for en terrabyte ekstra lagringsplass, kan man i utgangspunktet spare nesten en tusenlapp i året på dette trikset.

Så enkelt får du 1TB ekstra lagring

For å få den ekstra lagringsplassen trenger man å bli medlem av «Lokale eksperter«. Dette er en ny Google-funksjon hvor de oppfordrer folk til å bidra med ny informasjon på Google Maps, og bli belønnet for det. For å få tilgang til den ekstra lagringsplassen trenger man å komme til bidragsnivå 4, noe som tilsvarer 200 poeng på Lokale eksperter-siden. Du kan lese mer om hvordan du får poeng nedenfor.

Lokale eksperter

Om du skulle klare å samle hele 500+ poeng havner du på nivå 5, noe som gir deg muligheten til å teste nye Google-produkter før folk flest, noe som trolig betyr invitasjoner til nye betaarrangementer. Det er uvisst om det også er snakk om fysiske dingser som skal testet, men det hadde jo uten tvil vært kult for de som har bidratt såpass mye.

De andre brukernivåene gir også ulike fordeler, men etter min mening er ingen av disse veldig interessante, og det kan virke som de er myntet på USA i første omgang.

Poenget med Lokale eksperter-programmet er å få lokalbefolkningen til å bidra med nyttig informasjon om hjemstedet deres. Dette gjør det lettere for turister og tilreisende å finne den informasjonen de trenger, uten å måtte forlate kartet. Her kan man altså hjelpe til med å gi turister bedre informasjon samtidig som man jobber seg opp mot den gratis lagringsplassen på Google Drive.

Slik får du poeng på Lokale eksperter

For å komme i gang med å sanke inn poeng må man først og fremst melde seg opp som en lokal ekspert. Det kan du gjøre ved å følge denne linken. Her bruker man bare den vanlige Google-kontoen sin for å knytte den opp mot Lokale eksperter, så er man klar i løpet av noen få sekunder. Når dette er i orden er neste steg å bevege seg over til Google Maps og begynne dugnadsjobben. Her får man poeng hver gang man forbedrer tjenesten, og følgende ting gir deg ett poeng hver:

  • Laste opp et bilde av et sted.
  • Oppdatere kontaktinformasjonen på et sted.
  • Legge til et nytt sted.
  • Skrive en anmeldelse av et sted.
  • Svare på spørsmål om steder du har vært.

Man får altså ett poeng for hver av disse tingene, men man har mulighet til å få opptil fem poeng per sted. Man kan altså oppdatere kontaktinformasjonen (som å legge til nettadresse eller telefonnummer), skrive en god anmeldelse av steder, og laste opp tre bilder fra besøket for å oppnå til sammen fem poeng fra dette stedet.

For å få 1TB gratis lagringsplass på Google Drive trenger man altså 200+ poeng, og dersom man klarer å få full pott på hvert sted er det snakk om å gjøre dette på 40 ulike steder. Det er altså en del jobb, men dersom man bor i en by eller på et tettsted går det overraskende fort å samle inn et par hundre bilder av ulike butikker og tjenester. Om man er litt lur snapper man også et bilde av åpningstidene eller kontaktinformasjonen også, så får man et bonuspoeng om denne kan oppdateres i forhold til hva som står på kartet. Min erfaring er at veldig mange oppføringer der har feil åpningstider, eller til og med feil telefonnummer!

Man kan gjøre det hele fra datamaskinen, eller bruke appen Google Maps til Android eller iOS. Personlig synes jeg applikasjonen er bedre tilpasset for å legge til nye bidrag enn det nettsiden er, spesielt med tanke på hvor enkelt det er å laste opp bilder av steder mens man faktisk er ute og tar bildene, men dette er bare min personlige preferanse.

Se gjerne Google sin egen video om prosjektet for litt mer informasjon:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation