Guide: Få en smart TV for under 400kr

Dersom man ønsker seg en Smart-TV koster det gjerne flere titalls tusen kroner for en ny TV, men visste du at du enkelt kan skaffe deg en smart TV for under 400kr? Det virker kanskje for godt til å være sant, men fakta er at en liten dings som heter Chromecast kan plugges inn i en vanlig TV for å gjøre den til en Smart-TV. Man får mer eller mindre alle de samme funksjonene en vanlig Smart-TV gir deg, og dingsen fungerer med alle TV-er som har en HDMI-utgang.

Chromecast har solgt mange millioner utgaver i løpet av de få årene den har vært tilgjengelig, og mye av grunnen skyldes nok det enorme utvalget av apper. Her kan man laste ned apper til alle favorittstreamingtjeneste sine, spill, nettlesere og drøssevis av andre nyttige ting som kan brukes på TV-en!

Istedenfor å bruke en vanlig fjernkontroll fungerer mobilen eller nettbrettet ditt som fjernkontroll, så da slipper man å ha enda en ekstra fjernkontroll liggende på bordet. Og om du skulle rote den bort kan du alltids ringe fjernkontrollen for å finne den igjen.

Slik kommer du i gang med en smart TV for under 400kr

For å gjøre TV-en din smart for noen få hundrelapper må du først og fremst kjøpe deg Chromecast. Denne er utviklet av Google, og man kan kjøpe den hos de aller fleste elektronikkbutikkene. CDON selger den også for 399kr, så får du den i postkassa i løpet av noen få dager.

Når man har Chromecasten klar kobles denne inn i HDMI-kabelen på TV-en. I tillegg trenger den strøm, og man kan enten bruke et USB-uttak direkte i TV-en eller koble den til et vanlig strømstøpsel i veggen. Derfra trenger man bare å skifte HDMI-kanal til den som Chromecasten er koblet inn mot for å begynne installeringen. Denne sender deg videre til chromecast.com/setup hvor man synkroniserer Chromecasten opp mot mobilen eller nettbrettet sitt via en app som er tilgjengelig gratis. Dette er veldig raskt og enkelt, og med en gang man har synkronisert disse kan man bruke mobilen eller nettbrettet som fjernkontroll for Smart TV-en sin.

Man bestemmer selv om alle som er koblet opp mot det trådløse nettverket kan styre Chromecasten eller om kun autoriserte enheter (altså mobiler som er forhåndsgodkjente av deg) kan styre den.

Chromecast gir deg en Smart-TV til under 400kr.

Chromecast gir deg en Smart-TV til under 400kr.

Dette kan man gjøre med en smart TV med Chromecast

Det er mange som lurer på nøyaktig  hva man kan gjøre med en Smart-TV som man ikke kan med en vanlig, og med Chromecast kan man gjøre mer eller mindre alt de vanlige smarte TVene kan gjøre. Det finnes utrolig mange kjekke apps til Chromecast, og her har man alt fra musikkstreaming til spill direkte på TV-en. Da kan man altså bruke mobilen som kontroller mens man spiller på TV-en.

Det de aller fleste bruker en smart TV til er å streame, enten det er fra NRK, Netflix, Viaplay eller en annen strømmetjeneste. Det finnes egne apper for alle disse strømmetjenestene, i tillegg til apper for andre gratis strømmetjenester som YouTube. Spotify har også en egen app, så på denne måten kan man veldig raskt og enkelt spille av musikk fra TV-en.

Man kan også speile mobilen eller nettbrettet, slik at hele skjermen vises på TV-en. Her får man altså opp et speilbilde av mobilskjermen, og kan dermed bruke nettleseren eller hva man måtte ønske for å vise frem til alle i stua. Det er veldig genialt når man vil vise frem årets feriebilder, eller kanskje en liten videosnutt man så på Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation