5 måter å få passive inntekter på

Passive inntekter er måter man får inn penger på konto jevnlig uten at man legger inn noe mer arbeid enn når man utfører selve oppgaven. Jobb én gang, og få en strøm med penger hver måned fremover. Det er mange måter å skaffe seg passive inntekter på, og i denne artikkelen skal vi ta for oss noen greie måter man kan få ordnet seg en strøm av passive inntekter.

Mange passive inntekter krever en viss startkapital for å komme i gang, mens andre er gratis. I artikkelen har vi med begge deler, men det er slett ikke umulig å tjene passive penger uten all verdens med startkapital.

1) Lag en nettside om en produkt du er interessert i

Dersom du har en spesiell hobby eller interessefelt, er det gode muligheter for å bygge opp en nettside rundt denne og tjene litt penger på den. Utgangspunktet er enkelt nok at man bygger opp en hel nettside, jobber med å promotere den, og lar den tikke inn med annonsekroner hver måned fremover. Å tjene gode penger på noe slikt krever veldig mye innsats, men det er ingenting i veien for å lage en nettside om en hobby man har, fylle den med relevante annonser og la folk klikke seg innom siden din når de trenger informasjon om det du har skrevet om.

For å komme i gang trenger man litt startkapital (noen få hundrelapper), men det er også mulig å gå for en fullstendig gratis løsning dersom man ønsker det. I utgangspunktet bør man kjøpe seg webhosting og et domene for å få en god nettside, men dersom man vil ha det gratis kan man vurdere en av mange aktører som tilbyr gratis webhosting. Når man skal kjøpe domene anbefaler vi å sjekke ut Namecheap. Namecheap er ledende på domenesalg, og prisene er ekstremt gode! Jeg har kun gode erfaringer med dem, så kjør på! Til webhosting anbefales Hostgator, en billig og stabil webhost som jeg selv har vært kunde hos i mange år.

2) Mikrostockfotografering

Når man driver med mikrostockfotografering laster man opp bilder man har tatt til et nettverk hvor de jobber for å selge disse. Hvert bilde kan selges mange ganger, og man har dermed muligheten til å få jevnlige salg over lang tid. Man kan jobbe skikkelig hardt med å laste opp flere hundre bilder i løpet av kort tid, og lene seg tilbake og se at pengene tikker inn daglig. Når bildet først er lagt ut for salg ligger det der for evig, og et godt bilde kan i beste fall gi deg noen kroner hver eneste måned i mange år fremover.

Selve salget av bilder foregår via en tredjeparts nettside, som blant annet Dreamstime. Her kan man både kjøpe og selge mikrostockfotografier, og jeg har selv lastet opp noen få bilder der, selv om jeg ikke har tjent mange kronene på disse.

Mikrostockfotografering er en god måte å få passive inntekter på!

Mikrostockfotografering er en god måte å få passive inntekter på!

Mikrostockfotografering er derimot ikke så enkelt som det høres ut som, og dersom man vil ha gode inntekter av det krever det at man er flink til å ta bilder, og gjerne laste opp haugevis av bilder. Det er langt ifra slik at man blir rik av å laste opp et titalls bilder, men når man først har knipet flere tusen blir det fort snakk om en del kroner inn på konto i måneden.

Det er gratis å komme i gang med mikrostockfotografering, men for å få greie bilder krever det at man har et brukbart kamera. Man trenger ikke en speilrefleks til mange titusener, men et mobilkamera blir derimot fort litt for dårlig.

3) Driv utleie av boliger

Denne krever selvfølgelig en veldig stor startkapital, men er et veldig god eksempel på passive inntekter. Her kjøper man et hus eller en leilighet, og leier den ut på en langtidskontrakt. Som regel er leieinntektene høye nok til å betale både avdrag og renter på boliglånet, samt kommunale avgifter, samtidig som man sitter igjen med en liten slant i lomma. Det er uten tvil veldig store summer i å eie flere boliger som man leier ut, men problemet for de aller fleste her er altså at det krever enorme summer med startkapital for å komme i gang.

4) Lag en YouTube-kanal

YouTube er den aller største nettsiden for å se videoer på internett, og det er veldig enkelt å koble YouTube-kontoen sin opp mot et annonsenettverk for å vise en liten reklame før hver video. Dersom man lager noen skikkelig gode videoer kan man fort tjene en del passive inntekter, og jo flere visninger man får, jo mer penger tikker inn hver måned.

Det kan være litt vanskelig å komme i gang med YouTube, spesielt med å skaffe visninger til de første videoene sine. Hver eneste video vil derimot gi noen flere nye subscribers, slik at hver nye video man laster opp trolig blir sett av flere mennesker. En god del visninger vil også komme fra folk som søker etter videoer fra temaet du har laget en video av, så dersom man har flaks kan man få tusenvis av visninger uten å gjøre all verdens innsats.

For å begynne med YouTube trenger man egentlig ikke stort annet enn en datamaskin, og dersom man skal filme i virkeligheten trenger man åpenbart et videokamera eller et webkamera. Det er mange som laster opp spillvideoer, og da trenger man jo ikke noe ekstrautstyr utenom datamaskinen sin.

Inntektspotensialet på YouTube ligger omtrent på $1 per 1 000 visninger, så dersom man får én million visninger på en populær video får man omkring 6 000kr. Med en god del flaks og mye hardt arbeid kan man bygge opp en god strøm av passive inntekter fra YouTube, men dette er sjeldent den enkleste måten å bygge opp passive inntekter på.

5) Bygge opp provisjon fra nettsider hvor man verver folk

En rekke nettsider tilbyr en provisjon av at man verver nye folk som kjøper ting eller tjenester fra firmaet deres, og det er ingen ting i veien for å bygge opp en grei passiv inntekt fra dette. Her må man finne sin egen nisje, og en kreativ måte for å verve folk til nettsidene. Mange kombinerer dette med å bygge en egen nettside eller drive en blogg, hvor de da skriver om nettsiden de vil ha folk til å bruke.

For å tjene penger på denne måten bør man finne seg en nettside som tilbyr en viss prosentandel på alle fremtidige salg av personer man verver, og dersom man finner noen gode kunder som kjøper derfra jevnlig vil man få en god strøm av passive inntekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation